0% árfolyamnyereség 9 év alatt, osztalékhozam nélkül.

Ha röviden akarjuk összefoglalni a Walt Disney Company befektetőinek eredményét, akkor ez is lehetne egy alcím. Azonban mint a Marvel-univerzumban, itt sem minden az, aminek látszik. 

158 milliárd dollárt elérő piaci kapitalizációjával a Walt Disney a szórakoztatóipar sarokköve. Híres vidámparkjain és termékértékesítésein túl a Disney befolyása kiterjed a média területére is, felölelve a digitális platformokat és a filmipart. A Disney+ zászlaja alatt működő streaming szolgáltatással tett erőfeszítései figyelemre méltóak a médiában, míg filmes képességeit olyan nehézsúlyú stúdiók emelik ki, mint a Walt Disney Pictures, a Marvel Studios és a Lucasfilm.

A Disney részvényének árfolyama az év eleje óta 37,7%-kal esett és legutoljára 2014. októberében volt ilyen alacsony.

Az elemzők szerint ennek oka a csalódást keltő pénzügyi eredmények a legutóbbi negyedévben, valamint a Disney+ költségeinek növekedése és az aggodalmak, hogy a magas infláció továbbra is csökkenti a fogyasztók vásárlóerejét.
Az előfizetők számának növekedése is megtorpant az utolsó negyedévben, a vállalat vezetői azonban továbbra is ragaszkodnak hosszú távú streaming előfizetői céljaikhoz, amelyek most a befektetők számára is egyre inkább kulcsfontosságúak. A legutóbbi gyorsjelentésükben azt is jelezték, hogy csak jövőre várják el a teljes eredeti tartalmi és streaming előfizetői növekedést, amihez az új műsorok és a további új piacra lépések biztosíthatnak erőt.

A vállalat egyik célja, hogy 2024-re a Disney+ 215 millió és 245 millió közötti előfizetői számmal rendelkezzen. Ez 15 millióval kevesebb, mint a korábbi előrejelzésük, amely 230 millió és 260 millió közötti előfizetőt várt a 2024-es pénzügyi év végéig. A cég továbbra is megerősítette, hogy a Disney+ 2024 végére nyereséges lesz.

Forrás: https://bit.ly/3PgR0Xk