Jó hír, hogy a fogyasztás markánsan emelkedett, ezen belül a kiskereskedelmi forgalom 0,6%-kal nőtt áprilisban. A munkaerőpiac továbbra is feszes, a munkanélküliségi ráta pedig 3,4%-ra csökkent (1969 óta ez a legalacsonyabb érték).
A First Republic Bank csődjét követően a pénzügyi rendben lévő kockázatok mérséklődtek májusban, a Western Alliance – egy nehézségekkel küzdő amerikai regionális bank – az első negyedév vége óta először betét növekedésről számolt be.

Kevésbé jó hír, hogy az ISM Manufacturing PMI továbbra is a zsugorodási tartományban maradt májusban, a leginkább követett New Orders alindex 42,6 pontra esett.
Az infláció fokozatosan mérséklődött: áprilisban az éves infláció 4,9%-ra, valamint a maginfláció 5,5%-ra süllyedt. A Federal Reserve 25 bázisponttal 5-5,25%-ra emelte az alapkamat célsávját – amit eredetileg az utolsó emelésnek tartottak –, bár a jegybankárok utaltak arra, hogy a szigorítási ciklusnak még nincs vége.

Végére a nagyon jó hír: Két évre felfüggesztették az amerikai adósságplafont az utolsó pillanatban kötött megállapodást követően. Így az USA elkerülte a technikai csődöt. Ez a devizapiacon megállította a dollár erősödését, ami csak májusban +2,7% felett volt már az euróval szemben.