💰Befektetési tanácsadással foglalkozunk, ami hétköznapjainkban azt jelenti, ügyfeleink pénzügyi portfóliójának a kialakításában veszünk rész.

📚Az egyetemeken a tananyag részét képezi a Nobel-díjas Harry Markowitz által lefektetett portfólió-elmélet alapja, ami szerint a portfólió kialakítás során a diverzifikációnak az egyes eszközök korrelációján kell alapulnia. Ezen tézis alapján a különböző allokációk meghatározása a feladatunk.

💡A gyakorlati tudás mellett a legfontosabb eszközünk a felismerés. Felismerjük, ha az események, várakozások megváltoznak/megváltoztak és a portfóliókat ehhez alakítjuk. Bár várakozásaink szerint 2023-ban az amerikai gazdaság recesszióba süllyed, a vállalati jövedelmezőség csökken, a részvény árfolyamok tovább korrigálnak, mérlegelnünk kell azt a lehetőséget is, ha ez az álláspontunk téves.

⏳Ügyfeleink portfóliójában nagyobb szerepet kapnak a biztonságos eszközök, kihasználva a kamatemelések miatt elérhető magasabb kockázatmentes hozamot, de a tőkepiactól sem fordultunk el, hiszen ha a 2023-as év mégis a növekedésről fog szólni, akkor ahhoz az első befektetéseket már 2022-ben érdemes elindítani.